logo eventmuziek
bruiloft dj boeken

Boek de beste bruiloft DJ

Op de avond van jullie trouwdag willen jullie uiteraard ook een knallend huwelijksfeest geven. Maar wat is een toffe feestavond zonder goede muziek? Het is daarom belangrijk dat je ruim van tevoren op zoek gaat naar een goede dj. In dit artikel geef ik jullie alle benodigde informatie zodat jullie de juiste bruiloft dj kunnen gaan boeken. Voordat ik jullie ga vertellen waar je op zoek kunt gaan naar een goede dj en wat deze ongeveer moet kosten, wil ik eerst enkele voordelen geven van een goede bruiloft dj.

Een bruiloft DJ zorgt altijd voor een top feest

Natuurlijk zouden jullie er voor kunnen kiezen om zelf een playlist samen te stellen op Spotify en die dan tijdens het huwelijksfeest aan te zetten. Dat scheelt uiteraard in de kosten, maar het is maar de vraag of jullie gasten de gekozen muziek ook leuk gaan vinden. Een goede bruiloft dj voelt haarfijn aan welke muziek er op ieder moment van de avond gedraaid moet worden. De dj kijkt voortdurend naar de dansvloer en speelt steeds in op de wensen van jullie gasten. Een verzoekplaatje? Altijd mogelijk! Een mooie openingsdans produceren? Geen probleem! Zo kunnen jullie de muziek geheel uit handen geven en onbezorgd gaan feesten met jullie gasten.

bruiloft dj hylke

Een goede DJ zorgt voor goed geluid en een lichtshow

Weten jullie al waar het trouwfeest gaat plaatsvinden? Top! Misschien beschikt deze trouwlocatie al over een goede geluidsinstallatie en feestverlichting. Maar de kans is groot dat dit niet aanwezig is. Een bruiloft dj beschikt meestal over een eigen geluidsinstallatie en een lichtshow. Van tevoren neemt de dj contact op met de trouwlocatie om uit te vinden welke apparatuur hij mee kan nemen om er een topfeestje van te kunnen maken. De dj zorgt ervoor dat alles op tijd neergezet wordt, zodat alles klaar staat op het moment dat jullie gasten binnen komen. Wel zo’n fijn idee toch?

Een DJ heeft veel meer mogelijkheden dan met een muziekband (en is goedkoper!)

Jullie zouden er ook voor kunnen kiezen om een bandje in te huren. Het is natuurlijk super gaaf om een voltallige band inclusief zanger(es) op je bruiloft te hebben. Maar er zitten wel een aantal nadelen aan een band ten opzicht van een dj. Zo zijn de kosten van het huren van een band over het algemeen een stuk hoger dan die van een dj. Daarnaast spelen bandjes meestal maar een beperkt repertoire. Hierdoor is het niet altijd mogelijk om tijdens de avond verzoekjes te doen. Met een dj zijn in principe alle muziekgenres mogelijk. En doordat een dj over een eigen microfoon beschikt is er tijdens de avond eventueel ook gewoon de mogelijkheid om speeches of andere activiteiten te doen, waar muziek of een microfoon bij nodig zijn.

Waar kun je een bruiloft dj boeken?

Voor het vinden van de juiste bruiloft dj hebben jullie een aantal opties. Zo zijn er een aantal grote boekingskantoren die verschillende allround bruiloft dj’s kunnen aanbieden. Het grote nadeel van deze entertainment bureaus is dat je van te voren niet weet welke dj ze gaan toewijzen. Een huwelijksfeest is een persoonlijke gebeurtenis. Het is daarom echt heel belangrijk dat jullie een dj kiezen die goed bij jullie past. Ik raad jullie daarom aan om op zoek te gaan naar een zelfstandig werkende bruiloft dj. Waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste dj? Dat vertel ik jullie in de volgende paragraaf.

bruiloft dj boeken

Waar moet je op letten bij het boeken van de juiste dj voor jullie bruiloft?

Via Google zijn er genoeg zelfstandig werkende bruiloft dj’s te vinden. Het is erg belangrijk dat jullie op zoek gaan naar een allround dj die alle muziekstijlen kan draaien. Denk hierbij niet alleen aan de muziek die jullie zelf leuk vinden, maar zeker ook aan de muziek die jullie gasten wellicht graag willen horen. Check voordat jullie contact op nemen eerst de reviews van de betreffende dj. Hier staat vaak veel nuttige informatie over hoe een dj te werk gaat en wat er allemaal (on)mogelijk is. Hebben jullie een dj gevonden met goede reviews? Perfect! Neem dan eerst even vrijblijvend contact op om te zien of de dj nog beschikbaar is op jullie trouwdag. Jullie bruiloft is misschien wel een van de mooiste dagen uit jullie leven. Daarom is het wel zo prettig als er een dj komt draaien waar jullie een persoonlijke klik mee hebben. Een goede dj neemt uitgebreid de tijd om tijdens een vrijblijvend intakegesprek kennis met jullie te maken. Tijdens dit gesprek kunnen jullie al jullie wensen kenbaar maken en kan de dj vertellen wat er allemaal mogelijk is. Hebben jullie na dit gesprek een goed gevoel bij de dj? Kan hij al jullie wensen invullen? Top! Dan is het nu tijd om over de kosten te gaan praten!

Wat zijn gangbare prijzen voor een bruiloft dj?

Over het algemeen geldt voor een bruiloft dj hetzelfde als voor iedere andere artiest: you get what you pay for. De prijzen kunnen daardoor behoorlijk variëren. Zo zijn er speciale Facebook-groepen waar je een oproep kunt plaatsen voor een bruiloft dj. De kans is groot dat je dan al voor 250 euro een beginnende hobby dj kunt krijgen. Als je er zeker van wilt zijn dat jullie huwelijksfeest een groot succes wordt, kun je beter kiezen voor een ervaren allround dj die over eigen professionele apparatuur beschikt en alles tot in de puntjes voor jullie regelt. De kosten voor een ervaren bruiloft dj liggen inclusief een professionele geluidsset en lichtshow ergens tussen de 750 en 1500 euro.

dj bruiloft prijzen

Zijn jullie na het lezen van dit artikel enthousiast geworden en zoeken jullie een ervaren allround bruiloft dj? Neem dan contact op met DJ Hylke. Tijdens een vrijblijvende kennismaking hoor ik graag jullie feestelijke plannen en vertel ik jullie meer over mijn mogelijkheden!